Select Page
Begin 2016 startte ik met Tuttefrut. Het was toen niet veel meer dan een blog. Het zoveelste zijprojectje. Langzaam maar zeker groeide het en werd het meer en meer en meer. Er kwam een Facebookgroep bij, een wekelijkse nieuwsbrief en al snel volgde ook de eerste online cursus. Daarbij stootte ik natuurlijk op de vraag van tien miljoen: “Hoeveel vraag ik hiervoor?”.
Prijszetting is en blijft zo ontzettend moeilijk. Als ik zie hoe vaak er mensen zijn die rond dat onderwerp vragen stellen in de Team Tuttefrut Facebookgroep, dan weet ik dat ik lang niet de enige ben die daar uren en uren en uren over kan twijfelen. Toen ik die cursussen lanceerde en er dus ook een prijskaartje op plakte, was ik zelfstandige in bijberoep en waren alle kleine beetjes welkom, maar daarom niet noodzakelijk. Ik deed dus maar wat, hield de prijzen laag en hoopte op die manier de cursussen zo toegankelijk mogelijk te maken voor zo’n ruim mogelijk publiek.

Intussen zijn er een aantal zaken veranderd. We zijn weer een aantal jaren verder en zoals iedereen weet, komt de wijsheid met de jaren. Ha! Ja, er zijn honderden andere online cursussen en e-boeken en wat nog niet te vinden in verband met het maken en verkopen van digitale producten. Of bloggen. Of grafisch vormgeving. I know. Dus waarom meer vragen als iemand anders ongetwijfeld een gelijkaardige cursus aan een fractie van de prijs zal aanbieden?

Ik bied cursussen aan die je toelaten zelf zaken uit te werken waarvoor je anders een freelancer onder de arm zou moeten nemen. Ik bied cursussen aan die geen stappen overslaan en die er geen doekjes om winden. Ik bied cursussen aan waarin ik je tools aanreik die een buitenlandse speler over het hoofd ziet terwijl wij, hier in de lage landen, andere, specifieke noden hebben. Denk daarbij aan het gebruik van andere betaalmiddelen (ik kijk naar jou, bancontact). Of potentiële klanten met een behoorlijk andere culturele achtergrond (hallo daar, jij eeuwig twijfelende belg). Die zaken opnemen in een cursus is een meerwaarde en bespaart de deelnemers van de cursus weer heel wat tijd en kopzorgen.

En naast de inhoud van de cursussen, is er vaak ook een community-gedeelte, meestal in de vorm van een Facebookgroep. Een groep waar je met de andere deelnemers samen kan brainstormen, waar je vragen kan stellen, waar je lief en leed kan delen. Waar ik zelf opdrachten post en al een keer de gekste challenges lanceer om deelnemers te blijven motiveren.

Daardoor zijn ze die Tuttefrut cursussen meer waard dan de prijs die ik er zoveel jaren geleden op plakte. Zoveel meer. Vandaar dat ik de cursusprijzen verhoog. Ze blijven zeer redelijk, dat wel, maar ze gaan net dat tikkeltje naar omhoog zodat hun prijs ook weergeeft dat het kwaliteit is. En zodat ik kan blijven verder sleutelen aan deze site, aan de cursussen die ik nu al aanbied en aan cursussen die ik graag in de toekomst wil aanbieden.

Vanaf 1 februari gaan de prijzen van de cursussen en de diensten die ik aanbied zoals een Website & Merk Audit dus allemaal wat hoger liggen. Als je je nu inschrijft voor één van de cursussen, dan krijg je sowieso alle updates die volgen voor die cursussen én je krijgt toegang zolang Tuttefrut blijft bestaan. Wat hopelijk nog héél lang is. Dus als je niet meteen aan de slag kan met de leerstof, maar je wil wel graag genieten van de oude prijs, dan kan je je nu inschrijven en over een aantal maanden aan de slag gaan met de cursus.

Met andere woorden, rep je naar de cursussen en schrijf je snel in!