Select Page

Het is je misschien opgevallen dat het hier opmerkelijk stiller was de afgelopen weken. De abonnees van de Tuttefrut nieuwsbrief en ook de lezers van mijn persoonlijke blog Verbeelding weten het al veel langer, maar ik weet niet of ik het hier al heb gezegd. Ik ben momenteel hoogzwanger. Binnen dit en enkele weken verwacht ik mijn eerste kindje. Jawel. Verrassing!

Dat brengt natuurlijk wel een aantal veranderingen met zich mee. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor deze site.

Wat met de blog en de nieuwsbrief?

Mijn moederschapsrust loopt tot februari 2018. De volle vier maanden dus. Maar dat wil niet zeggen dat het vier maanden muisstil gaat zijn. Nope. Ik heb de afgelopen weken hard gewerkt om de nodige content te voorzien om deze site wat levendig te houden. Het zou zonde zijn moest dit project een stille dood sterven net omdat er een nieuw leventje is begonnen.

Om de twee weken verschijnt er hier een nieuw blogbericht. Ze zullen misschien niet allemaal de lengte hebben van de blogberichten die ik anders publiceer, maar er zal wel regelmatig iets nieuws verschijnen. Dat is al iets. En ik hoop uit de grond van mijn hart dat ze desondanks de lengte toch nog interessant zijn en je vooruit zullen helpen met je eigen zelfstandige activiteiten. Dat is waar het mij altijd om draait.

Ook de nieuwsbrief zal vanaf nu in plaats van wekelijks twee-wekelijks in je inbox verschijnen. Eén week kan je dus hier komen lezen. De volgende week in je mailbox. Zo kan je iedere week toch een vleugje Tuttefrut in je leven verwachten.

Nog niet ingeschreven voor de Tuttefrut nieuwsbrief?

Schrijf je snel in zodat je zeker niets mis. De Tuttefrut nieuwsbrief geeft je een blik achter de schermen, een duwtje in de rug en de nodige inspiratie om van je eigen zelfstandige activiteit een succes te maken.

<script src="https://assets.convertkit.com/assets/CKJS4.js?v=21"></script> <div class="ck_form_fields" style="background: #FFCE03; padding: 30px;"> <div id="ck_success_msg" style="display:none;"> <p>Bedankt! Je ontvangt zo meteen een mailtje met meer informatie in verband met deze video tutorial.</p> </div> <!-- Form starts here --> <form id="ck_subscribe_form" class="ck_subscribe_form" action="https://app.convertkit.com/landing_pages/81289/subscribe" data-remote="true"> <input type="hidden" value="{"form_style":"full","embed_style":"inline","scroll_percentage":"70","embed_trigger":"exit_intent","delay_seconds":"10","display_position":"br","display_devices":"all","days_no_show":"15","converted_behavior":"show"}" id="ck_form_options"> <input type="hidden" name="id" value="81289" id="landing_page_id"> <div class="ck_errorArea"> <div id="ck_error_msg" style="display:none"> <p>There was an error submitting your subscription. Please try again.</p> </div> </div> <div class="ck_control_group ck_first_name_field_group"> <label class="ck_label" for="ck_firstNameField" style="display: none;">Voornaam</label> <input type="text" name="first_name" class="ck_first_name" id="ck_firstNameField" placeholder="Voornaam" style="background: #fff; display: inline; width: 100%;"> </div> <div class="ck_control_group ck_email_field_group" style="margin-top: 15px;"> <label class="ck_label" for="ck_emailField" style="display: none;">E-mailadres</label> <input type="email" name="email" class="ck_email_address" id="ck_emailField" placeholder="E-mail adres" required style="background: #fff; display: inline; width: 100%;"> </div> <label class="ck_checkbox" style=""> <input class="optIn ck_course_opted" name="course_opted" type="checkbox" id="optIn" checked /> <span class="ck_opt_in_prompt"><p>Ik wil graag deze freebie ontvangen</p></span> </label> <center> <button class="subscribe_button ck_subscribe_button btn fields" id="ck_subscribe_button" style="background: #E71F85; margin-top: 15px; padding: 10px;">Alrighty! Ik schrijf me in! </button> </center> </form> </div>

Wat met de cursussen en aanverwanten?

Sja. Dat is het stuk waar ik een beetje van baal. De afgelopen maanden zijn mijn cursussen zichzelf beginnen verkopen. De automatische piloot doet het goed. En helaas moet ik die nu afzetten. Ik mag tijdens mijn moederschapsrust niet factureren. Aangezien er automatisch bij iedere aankoop van elke Tuttefrut cursus een factuur wordt gegenereerd, moet ik de cursussen pauzeren. Factureren tijdens je moederschapsrust is uit den boze.

De komende vier maanden kan je je dus jammer genoeg niet inschrijven voor Meststoffen voor jouw Blog, Maak, Lanceer en Verkoop je eigen Digitale Producten of Ontwerp Je Eigen Merk. Maar iedereen die zich al heeft ingeschreven voor één van die cursussen heeft natuurlijk nog altijd toegang tot alle modules.

Moest je het toch voelen kriebelen en je denkt: “Hmmm… Misschien wil ik tussen nu en februari 2018 wel een van die cursussen volgen,” of “Mijn doel voor het nieuwe jaar is om een digitaal product te lanceren!” dan is het NU de moment om je in te schrijven. Volgende week maandag, 2 oktober, sluit ik alle inschrijvingen en dan ga je dus vier maanden moeten wachten tot je je opnieuw kan inschrijven.

Wat met de Team Tuttefrut?

Natuurlijk is er ook nog de Facebookgroep Team Tuttefrut. Daar moet je je absoluut geen zorgen rond maken. Die blijft gewoon bestaan. Met behulp van CoSchedule heb ik heel wat berichten kunnen inplannen, zoals de wekelijkse “wat staat er op het programma?” berichten. Op die manier blijft de groep ook actief, zelfs al ben ik er misschien niet zo actief als ik er zou willen zijn. En laten we eerlijk zijn, met een groep van bijna 350 leden zal er altijd wel iemand zijn die je kan verder helpen.

En na je moederschapsrust? Wat zal er dan gebeuren met Tuttefrut?

Dat is een beetje de vraag. Ik merk nu al dat ik mij afvraag hoe mijn bijberoep er na die pauze gaat uitzien. Net nu Tuttefrut momentum aan het winnen is, moet ik het pauzeren. Wat voor gevolgen gaat dat hebben? Ga ik de draad terug kunnen oppikken? Wat wil ik nog wel doen in bijberoep? Wat eigenlijk niet meer? Wat met die tienduizend ideeën die door mijn hoofd spoken? Zal dat wel lukken, een bijberoep hebben met zo’n Beebje erbij? Ga ik er de tijd voor vinden? Is er nog wel een plekje voor ambitieuze plannen eens je moeder bent?

Ik kan eerlijk gezegd op geen één van die vragen een pasklaar antwoord vinden. Gaandeweg zal ik in die nieuwe situatie wel weer mijn draai vinden en mijn eigen systemen erop loslaten die mij het leven makkelijker maken, deze keer mét een Beebje erbij. Creativiteit is meer dan alleen maar mooie illustraties kunnen maken, vlotte teksten kunnen schrijven of allerlei zaken kunnen maken met je handen. Creativiteit is probleemoplossend kunnen denken. Laat ik daar best wel ok in zijn. Dus ik heb er vertrouwen in dat alles uiteindelijk wel weer in orde zal komen, uiteraard met het nodige vallen en opstaan.

Dus… To be continued.