Select Page

 

Achter de schermen: Augustus

Iedere maand laat ik je even een blik achter de schermen werpen. The good, the bad and the ugly komen aan bod. Harde cijfers, dingen die perfect volgens plan verliepen, dingen die iets minder volgens plan verliepen, updates in verband met mijn doelstellingen,… You name it. Laat hieronder je gegevens achter en je krijgt meteen toegang tot dit artikel.

[et_bloom_locked optin_id=”optin_3″]

In deze berichten deel ik:

  • De groei van mijn blog
  • De groei van mijn nieuwsbrief
  • Algemene Achter de schermen zaken
  • Hoe het ging met de doelstellingen van vorige maand
  • De doelstellingen voor volgende maand
  • Interessante tools en services of artikels die ik ben tegengekomen

Unieke bezoekers augustus 2016

De groei van mijn blog

Unieke bezoekers deze maand: 466
Paginaweergaven deze maand: 1.292
Populairste bericht deze maand: Waar trek jij de grens?

Het aantal unieke bezoekers ligt weer wat lager dan vorige week, maar dat is logisch. Ik nam twee weken vakantie en plaatste hier geen updates. Tijdens mijn vakantie deelde ik ook mijn blog niet op social media zoals ik anders wel doe. Daardoor hebben minder mensen hun weg naar deze site gevonden. Wat me wel opviel is dat het aantal paginaweergaven gestegen is. De weinige mensen die hun weg gevonden hebben naar deze site, hebben dus wel meer pagina’s bezocht wat waarschijnlijk neerkomt op mensen die meer dan één blogbericht lazen per bezoek. En dat zie ik eigenlijk wel graag. Dat wil zeggen dat de bezoekers die hier komen ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in de informatie die ze hier vinden. Dus al bij al niet zo slecht.

De groei van mijn nieuwsbrief

Normaal gezien zou hier een cijfer moeten verschijnen van hoeveel nieuwe mensen zich hebben aangemeld voor de nieuwsbrief. Vorige maand vertelde ik jullie al dat ik overgeschakeld ben naar een andere nieuwsbrief tool en stiekem, heel stiekem, moet ik nog een aantal mensen overzetten van de oude nieuwsbrieflijst naar de nieuwe. Daardoor kan ik hier even geen exact cijfer geven. To be continued dus volgende maand.

Achter de schermen deze maand

  • Vakantie. Ik genoot van twee weken vakantie en deed bijzonder weinig voor mijn bijberoep. Schandalig, ik weet het, maar ik had er nood aan. Er werd wel een kindje geboren en er moesten voor een ander project nog maar aanpassingen gebeuren, maar daarnaast keek ik nauwelijks om naar mijn computer. En dat heeft ontzettend veel deugd gedaan. Mijn batterijen zijn opgeladen en ik kan er weer volop tegenaan.
  • De bureau in een nieuw kleedje. De ruimte waar ik ongetwijfeld het meeste tijd doorbreng is de bureau, maar het was voor mij niet de ideale werkomgeving. De vorige eigenaars van ons huis hadden een vreemde paarsblauwe kleur tegen de muren gegooid en die kleur was niet bepaald mijn ding (ik heb me al vaker vragen gesteld bij hun kleurkeuzes). Daarnaast deel ik die ruimte met mijn vriend, maar aangezien we allebei introverten zijn, hebben we ons eigen coconnetje af en toe nodig om de batterij terug op te laden. En we hadden massa’s meer kastruimte nodig, dat ook. De muren zijn nu allemaal wit, een Kallax kast deelt de ruimte in twee zodat zowel ik als mijn vriend wat meer privacy hebben en we hebben heel wat meer kastruimte voorzien. Alleen moet ik nu nog wat opruimen, want bij het uitruimen van de kamer kwamen we tot de ontdekking dat we allebei veel rommel hebben (surprise, surprise). Op termijn moet er nog een leuke fauteuille komen dat mijn denk/schrijfplekje kan worden. Het is dus nog een beetje een work in progress, maar het gaat zonder twijfel een geweldig plekje worden waar de creativiteit eindeloos kan stromen.

Hoe het ging met de doelstellingen voor augustus?

  • Schrijven aan een nieuwe cursus. Check. Geen volwaardige check, maar toch een beetje een check. Ik ben eraan begonnen, maar door uitgebreid vakantie te nemen, ben ik nog niet heel ver geraakt. Dat wordt dus nog even doorperen de komende weken. Je kan je al inschrijven mét VIP korting voor de cursus hierzo (vanaf 18 september vervalt die korting, just saying), maar de cursus verschijnt pas online op 17 oktober. Ik heb dus nog eventjes tijd om alle modules uit te schrijven en nog wat reclame te maken.
  • Missie Marketing. Hier heb ik helaas niet aan gewerkt. Het blijft hoog op mijn prioriteitenlijstje staan, dat zeker wel, maar kijk… vakantie. Ik steek gewoon alles wat ik niet gedaan heb deze maand op mijn vakantie. 😉
  • Convertkit. De wekelijkse nieuwsbrieven worden intussen verstuurd met Convertkit, maar ik ben nog niet volledig overgeschakeld op dat systeem. Alle content upgrades op Tuttefrut zouden moeten aangemaakt en aangepast worden, maar daar ben ik nog niet toegekomen. En ik zou ook een reeks welkommailtjes moeten schrijven en inplannen voor de nieuwe abonnees. Met andere woorden: nog veel werk aan de winkel.
  • Vakantie. Het enige puntje dat ik kan afvinken van dit lijstje. Ha! Zoals ik al schreef heeft het mij deugd gedaan en kan ik er weer tegen aan.

Doelstellingen voor september

September is intussen weeral een week bezig, maar het is nooit te laat voor wat maandelijkse doelstellingen te maken, toch? Het zijn er deze maand niet zoveel, omdat ik één concreet focuspunt heb: de cursus Ontwerp je Eigen Merk.

  • Cursus verder uitwerken. Dat spreekt voor zich. Iedere keer als ik zo’n nieuw product maak, denk ik: “oh, ik ga het eenvoudig houden,”. En dan krijg ik een idee. En dan krijg ik nog een idee. En dan nog één. Voor je het weet heb je een cursus die zo uitgebreid en met zoveel extra’s, dat je weet dat je deelnemers serieus wat waar voor hun geld krijgen. Zo hoort het natuurlijk ook.
  • Tien cursussen verkopen. Intussen heeft Ontwerp je Eigen Merk al twee deelnemers. Goed begonnen is half gewonnen, toch? Het zou fantastisch zijn om de cursus te beginnen met zeker tien deelnemers. Meer is uiteraard geweldig,

Interessante tools

  • Divi 3.0. Je weet het intussen misschien wel al, maar ik ben zeer grote fan van Divi. Dat is een theme voor WordPress waarmee je zowat alle mogelijke kanten uit kan. Je kan er leuke blogs mee maken, maar ook een website voor je zaak. Door verschillende modules te gebruiken, maak je je pagina’s zoals je zelf wilt. Gisteren verscheen Divi 3.0. Het concept en de modules blijven zowat hetzelfde, alleen kan je nu rechtstreeks in je browser alle aanpassingen maken. Wil je een stukje tekst aanpassen? Dan klik je erop en pas je het aan. Wil je een nieuwe module toevoegen? Dat doe je in een handomdraai zonder dat je eerst in de backend van WordPress moet gaan uitvogelen waar die module net komt. Het is dus allemaal een pak visueler en gebruiksvriendelijker geworden. Ik ben alvast fan.

Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van deze Achter De Schermen berichten vinden. Hebben jullie er iets uit geleerd? Welke informatie missen jullie in dit blogbericht, maar kan ik misschien opnemen in de Achter de schermen van de volgende maand? Ben ik misschien weer te ambitieus deze maand? 😉

[/et_bloom_locked]