Select Page

Achter de schermen juni 2016

Iedere maand laat ik je even een blik achter de schermen werpen. The good, the bad and the ugly komen aan bod. Harde cijfers, dingen die perfect volgens plan verliepen, dingen die iets minder volgens plan verliepen, updates in verband met mijn doelstellingen,… You name it. Laat hieronder je gegevens achter en je krijgt meteen toegang tot dit artikel.

[et_bloom_locked optin_id=”optin_3″]

In deze berichten deel ik:

  • De groei van mijn blog
  • De groei van mijn nieuwsbrief
  • Algemene Achter de schermen zaken
  • Hoe het ging met de doelstellingen van vorige maand
  • De doelstellingen voor volgende maand
  • Interessante tools en services of artikels die ik ben tegengekomen

Achter de schermen juni

 

De groei van mijn blog

Unieke bezoekers deze maand: 434
Paginaweergaven deze maand: 1.346
Populairste bericht deze maand: Investeren in jezelf, je blog en je zaak

Ik kijk zelf heel graag naar mijn Google Analytics ook al ben ik me er volledig van bewust dat dat echt niet het belangrijkste is. Voor mij is jou informeren en jou warm maken om meer te doen met je blog of bijberoep het belangrijkste. Ik wil je laten zien wat er allemaal mogelijk is, welke tools er bestaan die je het leven makkelijker kunnen maken en delen wat ik allemaal al heb geleerd wat jou op termijn zou kunnen helpen. Vandaar ook dit achter de schermen bericht. Maar je kan heel interessante informatie uit statistieken halen.

Deze maand kwamen er weer wat minder unieke bezoekers over de virtuele vloer en eigenlijk weet ik niet helemaal hoe dat komt. De zomermaanden scoren meestal wel wat minder omdat mensen op vakantie zijn en het mooi weer is buiten. Maar de afgelopen weken was het niet bepaald bloedheet buiten. Dus ik weet het niet goed. Te weinig deze blog in de picture gezet? Te weinig geblogd of misschien geblogd over onderwerpen die mensen niet liggen? Ik weet het niet. Soit. Volgende maand beter.

Achter de schermen juni 2016

De groei van mijn nieuwsbrief

Aantal abonnees: 203 (+23)

Ha! Ik schreef in de vorige Achter de schermen dat ik ging proberen om in juni 40 nieuwe abonnees te bekomen. Dat was duidelijk geen al te groot succes. En hierbij weet ik perfect waaraan het ligt. Ik schreef een aantal interessante blogberichten, maar stak er geen content upgrades in. Content watte? Content upgrades. De extra’s die je kan krijgen bij sommige blogberichten hier als je je e-mailadres achterlaat. Het is eigenlijk de beste manier om e-mailadressen te verzamelen, maar er kruipt helaas ook bijzonder veel werk in.

Achter de schermen deze maand

  • Bullet journal. Ik begon met het bijhouden van een bullet journal en dat lijkt serieus te werken bij mij. Op het Pinterest, Instagram en aanverwanten vind je heel wat prachtig versierde bullet journals, maar de mijne hou ik heel basic. Het is een schriftje van één euro dat ik kocht bij de hema en meer moet het ook niet zijn. Het belangrijkste voor mij is eigenlijk om al mijn wilde ideeën en plannen op één plek te hebben en tegelijk een soort van logboek te hebben waarin ik kan bijhouden wat goed ging en wat minder goed ging tijdens de maand. Anders wordt het schrijven van deze Achter de schermen artikels bijzonder moeilijk.
  • Schrijven in de bib. Ik experimenteerde met een nieuwe werkplek namelijk de plaatselijke bibliotheek. Een schot in de roos. Normaal gezien doe ik vrij lang over het schrijven van mijn nieuwsbrieven en blogberichten omdat ik constant afgeleid geraak door van alles en nog wat. Oh kijk! Een vogeltje! In de bibliotheek had ik daar duidelijk geen last van. Uiteraard zijn er dan natuurlijk wel altijd gepensioneerden die een babbeltje willen slaan, maar daar kan ik mee leven.
  • Rustig aan. Het was een opmerkelijk rustige maand op gebied van klantenwerk en ik heb er dan ook wel wat van geprofiteerd om mijn batterij op te laden. Ik weet wat er nog allemaal zit aan te komen de komende maanden en even een rustige maand, dat kon ik zeker wel gebruiken. Dus ja.

Hoe het ging met de doelstellingen voor mei?

  • Een nieuwe website voor Fanny&Laura. Die is nog even in de maak. Eigenlijk wilde ik hem graag afgelopen weekend klaar hebben, maar dat lukte wegens omstandigheden even niet. Bon, het is niet alsof iemand aan het wachten is op een nieuwe Fanny&Laura website, maar ik weet dat het mijn leven een pak eenvoudiger zou kunnen maken.
  • Blogberichten inplannen. Er zijn vier donderdagberichten verschenen de afgelopen maand en dat is zeker al iets. En iedere vrijdag was er een nieuwsbrief. Dat is ook al iets. Maar de maandagberichten zijn er een beetje tussen geglipt. Het kwam er gewoon niet van. Boe. Dus ik moet toch eens opnieuw kijken hoe ik het wel gedaan kan krijgen, want volgens mij zou dat weer wat nieuwe bezoekers kunnen lokken.
  • Tweede launch van Meststoffen. Ik had gehoopt op tien nieuwe inschrijvingen voor de cursus. Tien was geweldig geweest. Perfect. Ik was een blij mens geweest als ik tien verkopen had gedaan. Echt. De teller stond op 29 juni op 9 verkopen. Negen. Eéntje te weinig. Boe. Maar toen ik de ochtend van de 30ste mijn mailbox checkte, bleek dat er toch nog één verkoop was bijgekomen. Feest. Dat spreekt voor zich. En toen kwamen er nog eens tien nieuwe inschrijvingen bij en klokte ik af op twintig inschrijvingen bij de tweede launch van Meststoffen. Ik denk dat we dit gerust een succes mogen noemen. Jawel.

Doelstellingen voor juni

  • Schrijven aan een nieuwe cursus. Yup. Er komt een nieuwe cursus aan. Ik moet hem alleen nog maar helemaal schrijven en uitwerken, maar het idee is er en ik heb mezelf een stevige deadline gegeven. Alleen ben ik nogal slecht in het houden van mijn eigen deadlines. Oeps. Het zou de bedoeling zijn om in juli en augustus de cursus uit te werken zodat die ten laatste eind september gelanceerd kan worden. To be continued dus.
  • Nieuwsbrieven recyclen. Ik schreef daarnet nog over het feit dat het altijd zo moeilijk is om een maandagbericht te bedenken/schrijven/in te plannen, maar eigenlijk heb ik een heel archief aan artikels die niet voor iedereen toegankelijk zijn. Ik heb het dan over de wekelijkse nieuwsbrieven die ik iedere vrijdag uitstuur. Dat zijn blogberichten op zich en heel wat mensen hebben al laten weten dat ze die super vinden. Dus leek het me nog wel interessant om een aantal van die artikels te recycleren als maandagberichten op de blog. Het is iets waarmee ik de komende twee maanden wil experimenteren en dan zien of het werkt of niet. To be continued dus.
  • 90 Day Year toepassen. Accountability maatje Elke wees me op het bestaan van de 90 Day Year cursus van Todd Herman. Ze was er ontzettend enthousiast over en had de cursus zelf al aangeschaft. Het doel van de cursus is om je als ondernemer te doen focussen op wat écht belangrijk is voor jouw zaak. Als ondernemer heb je twintigduizend dingen die je moet doen en soms weet je niet waar te beginnen. Todd Herman heeft daarvoor een zeer unieke werkwijze uitgewerkt die hij dus uitlegt en aanleert in die cursus. Ik heb uiteindelijk het zelfstudiepakket van deze cursus gekocht en ben nog niet zo heel ver geraakt, maar ik wil er zeker de komende maanden werk van maken. De methode die aangeleerd wordt klinkt ontzettend interessant en lijkt een beetje aan te sluiten bij het bullet journal concept, dus ik ben benieuwd of het zal werken voor mij. Ik wil er zeker voor gaan. Dus ook hierbij: to be continued.

Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van deze Achter De Schermen berichten vinden. Hebben jullie er iets uit geleerd? Welke informatie missen jullie in dit blogbericht, maar kan ik misschien opnemen in de Achter de schermen van de volgende maand? Ben ik misschien weer te ambitieus deze maand? 😉

[/et_bloom_locked]