Select Page

Achter de schermen: mei 2016

Iedere maand laat ik je even een blik achter de schermen werpen. The good, the bad and the ugly komen aan bod. Harde cijfers, dingen die perfect volgens plan verliepen, dingen die iets minder volgens plan verliepen, updates in verband met mijn doelstellingen,… You name it. Laat hieronder je gegevens achter en je krijgt meteen toegang tot dit artikel.

[et_bloom_locked optin_id=”optin_3″]

In deze berichten deel ik:

  • De groei van mijn blog
  • De groei van mijn nieuwsbrief
  • Algemene Achter de schermen zaken
  • Hoe het ging met de doelstellingen van vorige maand
  • De doelstellingen voor volgende maand
  • Interessante tools en services of artikels die ik ben tegengekomen

 

Bezoekersstatistieken Mei 2016

De groei van mijn blog

Unieke bezoekers deze maand: 565
Paginaweergaven deze maand: 1.506
Populairste bericht deze maand: Investeren in jezelf, je blog en je zaak

Ik kijk zelf heel graag naar mijn Google Analytics ook al ben ik me er volledig van bewust dat dat echt niet het belangrijkste is. Voor mij is jou informeren en jou warm maken om meer te doen met je blog of bijberoep het belangrijkste. Ik wil je laten zien wat er allemaal mogelijk is, welke tools er bestaan die je het leven makkelijker kunnen maken en delen wat ik allemaal al heb geleerd wat jou op termijn zou kunnen helpen. Vandaar ook dit achter de schermen bericht. Maar je kan heel interessante informatie uit statistieken halen.

Deze maand kwamen er wat minder mensen langs over mijn virtuele vloer en daar zijn een aantal verklaringen voor. Eéntje daarvan is dat ik een dikke week ben ziek geweest en dus een week bloggen heb geskipt. Oeps. Een andere is dat ik ook stiekem één week geen nieuwsbrief heb gestuurd. Die nieuwsbrief zorgt altijd voor een piek in mijn bezoekersaantallen. Dus ja, ik ben op een aantal gebieden een beetje de mist in gegaan en dat zie ik nu ook aan mijn bezoekersaantallen.

Tuttefrut Nieuwsbrieflijst

De groei van mijn nieuwsbrief

Aantal abonnees: 203 (+23)

Blijkbaar schrijven gemiddeld iets van een 25 mensen per maand zich in voor de nieuwsbrief. Natuurlijk moet je ook nieuwe mensen bereiken als je nieuwe inschrijvingen wil voor je nieuwsbrief. Logisch. Aangezien het aantal bezoekers wat lager lag, ben ik sowieso wel blij dat er zich toch nog 23 mensen hebben ingeschreven. Hoera! Komende maand probeer ik terug een aantal leuke content upgrades te maken zodat nog meer mensen zich inschrijven. Zullen we in juni eens proberen om aan de 40 nieuwe abonnees te geraken? Wat denk je?

Achter de schermen deze maand

  • Ziek. Het lijf wilde deze maand helemaal niet mee en daardoor heb ik meer moeten rusten. Er waren dagen dat ik echt ontzettend veel moeite had met me te concentreren op lezen en op schrijven omdat mijn lijf alle aandacht vroeg. Dan zit er niets anders op dan het bed in te kruipen en een dutje te doen. Vandaar dat er deze maand wat minder artikels verschenen dan ik zelf wilde en vandaar ook dat ik minder reclame kon maken voor deze site dan ik had verwacht. De hele planning werd een beetje overhoop gegooid, maar er verschenen toch vier artikels deze maand, wat voor mij helemaal prima is.
  • Coaching. Deze maand zat ik even samen met Hanne en hadden we een tof gesprek voor we onze Playing Big Babbel deden. Dat gesprek deed me beseffen dat mensen one-on-one kunnen helpen iets is wat ik héél graag wil doen. Ik nam daarna contact op met nog iemand die mij in het verleden serieus heeft geholpen toen ik zelf begon als bijberoeper en die zelf nu effe vast zat met haar eigen zaak. Onder het motto: “Misschien kan ik een beetje helpen” hadden we een fijn gesprek via Skype en ik had het gevoel dat ik haar toch een duwtje in de rug heb kunnen geven. Op termijn zou ik graag een soort accountability coaching pakket aanbieden, maar ik moet nog even uitvlooien hoe en wat. Volgens mij zou dat best wel wat mensen kunnen helpen.
  • De vier dingen die ik nog wil doen in 2016. Het is juni. Kan je dat geloven? Het is AL juni! Vorige week kwam ik tot dat besef en het kwam hard aan. Heb ik al gedaan wat ik wilde doen dit jaar? Had ik al meer kunnen doen? Waar heb ik eigenlijk nog tijd voor de komende zeven maanden of waar wil ik zeker nog tijd voor maken? Het was een interessante oefening. Ik had me voorgenomen vijf dingen op te sommen en besloot al bij vier te stoppen. En nu weet ik weer wat mijn prioriteiten zijn en waar ik aan moet werken. Ik zou die vier puntjes moeten uitprinten en ergens ophangen, voor ik weer afgeleid geraak door iets nieuws. Jikes.

Hoe het ging met de doelstellingen voor mei?

  • Digitale producten cursus lanceren. Vorige week stuurde ik nog een nieuwsbrief waarin ik vertelde dat je eigenlijk met een skateboard moet beginnen en dan verder sleutelen aan je project of product tot het een pracht van een Ferrari wordt. Je moet klein en eenvoudig beginnen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor digitale producten en cursussen, maar in diezelfde nieuwsbrief liet ik weten dat ik nogal geneigd ben om dingen ingewikkelder te maken dan ze zijn. Die cursus? Die had al lang kunnen af zijn, maar toen maakte ik het natuurlijk weer ingewikkelder dan het eigenlijk zou moeten zijn. Uiteraard. Want zo ben ik. Het ziek zijn heeft ook niet bepaald geholpen met de planning. Conclusie: stiekem wordt de lancering van deze cursus nog even uitgesteld.
  • Blogberichten schrijven in één keer. Ik heb in mei proberen te batchen, maar door dat ziek lijf zijn er een aantal schrijfdagen van tussen gevallen. Poging twee dus in juni. Vier artikels per maand is het minimum en daar ben ik wél aan gekomen in mei, dus mij ga je niet horen klagen, maar liefst van al zou ik toch graag aan de zes à acht artikels per maand komen.
  • Aanpassingen website. Vorige keer had ik het er over dat ik deze website eens goed onder handen wilde nemen. Ik wilde eindelijk eens werk maken van de extra pagina’s en wat nog niet. Dat is er niet van gekomen en wel om een goede reden. Deze maand heb ik even stilgestaan bij wat ik allemaal nog wil doen dit jaar. Sinds vorig jaar staat een nieuwe site voor Fanny&Laura zeer hoog op de prioriteitenlijst, maar door omstandigheden komt het er nooit van. Door die lijst op te maken van zaken die ik nog allemaal wil doen dit jaar, heb ik gekozen om nu keihard te gaan voor die nieuwe Fanny&Laura website. Prioriteiten stellen. Daar is één heel eenvoudige reden voor: via Fanny&Laura komt er geld binnen, via Tuttefrut momenteel nog niet. Fanny&Laura moet ik daarom wat beter soigneren dan Tuttefrut. Dus de aanpassingen aan deze site worden even op de lange baan geschoven.

Doelstellingen voor juni

  • Nieuwe website Fanny&Laura. Zie hierboven. Mijn zelfopgelegde deadline is begin juli. Dus dat wordt even doorperen. Jawel.
  • Blogberichten inplannen. Blogberichten schrijven is één ding, ze inplannen is nogal een ander paar mouwen. Ik merk dat ik voor Tuttefrut geen vaste publiceerdagen heb en dat is iets wat voor mij heel hard werkt bij het onderhouden van een blog. Maandag en donderdag lijken me ideaal om blogberichten te publiceren en dan kan ik vrijdagmiddag een nieuwsbrief de wereld insturen. Eens kijken of dat werkt voor mij.
  • Tweede launch Meststoffen voor jouw blog. Vorig jaar lanceerde ik in augustus de online cursus Meststoffen voor jouw blog. Tijdens die cursus leer je gedurende dertig dagen aan de hand van mails hoe je je blog kan laten groeien. De mails zitten boordevol nuttige informatie, doe-opdrachten en dingen om eens bij stil te staan en om over na te denken. Daarnaast kan je altijd terecht in de besloten Facebookgroep voor al je vragen en voor een fijne babbel met andere deelnemers. Mijn eigen persoonlijke blog Verbeelding viert op 14 juni z’n tiende verjaardag. Tiende. Jawel. Dat lees je goed. Natuurlijk wil ik dat mijn bezoekers ook binnen dit en een aantal jaren hun tiende blogverjaardag kunnen vieren. Daarom krijg je gedurende heel de maand juni tien euro korting op de cursus. Eén euro voor ieder jaar dat ik al blog op Verbeelding. De cursus kost dus nu in plaats van €59 slechts €49. Voor meer informatie kan je hier terecht. Die actie moet natuurlijk ook verschillende keren in de kijker gezet worden, zowel hier als op Verbeelding zelf.

Interessante tools en artikels

  • Convertkit Momenteel gebruik ik MailChimp als nieuwsbriefsysteem en dat werkt perfect voor mij. Ik gebruik momenteel nog steeds de gratis versie, maar het begint te kriebelen om een stapje verder te gaan met mijn nieuwsbrieven. Ik hoor steeds vaker de naam Convertkit vallen en hoe geweldig die tool wel niet is. Je kan er net als MailChimp nieuwsbrieven mee versturen, maar de manier van abonnees beheren is helemaal anders dan bij een traditioneel nieuwsbriefsysteem zoals MailChimp. Het goedkoopste pakket kost al $29 per maand, dus momenteel kan ik dat nog niet echt verantwoorden, maar het staat wel zeer hoog op mijn “te investeren in”-lijstje.
  • Boeken Ik kocht een aantal business/zelfontplooiing boeken de afgelopen weken zodat ik weer wat kan bijleren.
    • #Girlboss van Sophie AmorusoDit boek las ik al in 2014, maar het is zo geweldig en inspirerend dat ik het nog een paar keer wil lezen.
    • The Miracle Morning van Hal Elrod. Ik las de afgelopen weken een aantal interessante artikels rond The Miracle Morning. Het komt er op neer dat je voor je begint met de dagelijkse rompslomp even de tijd neemt om alles op een rijtje te zetten door meditatie, schrijven, lezen en sporten. Ik vind het een interessant concept en wilde er graag meer over weten.
    • The Gifts of Imperfection van Brené Brown. Tijdens het gesprek voor de Playing Big Babbel met Hanne, had ze het over dit boek en wat voor een indruk dat op haar had gemaakt. Rising Stronger van Brené Brown staat hier al langer in de boekenkast, maar door het gesprek met Hanne wilde ik deze titel toch ook graag aan mijn bibliotheek toevoegen.

Ik ben altijd heel benieuwd naar wat jullie van deze Achter De Schermen berichten vinden. Hebben jullie er iets uit geleerd? Welke informatie missen jullie in dit blogbericht, maar kan ik misschien opnemen in de Achter de schermen van de volgende maand? Ben ik misschien weer te ambitieus deze maand? 😉

[/et_bloom_locked]