Select Page

Achter de schermen: April 2016

Dit is de eerste keer dat ik een Achter de schermen bericht plaats. Het is een beetje anders dan de andere berichten hier op deze blog. Zo moet je je bijvoorbeeld je e-mailadres achterlaten om het te kunnen lezen, maar in ruil daarvoor krijg je een blik achter de schermen. Harde cijfers, dingen die perfect volgens plan verliepen, dingen die iets minder volgens plan verliepen, updates in verband met mijn doelstellingen,… You name it.

[et_bloom_locked optin_id=”optin_3″]

Dit is de eerste maand dat ik een achter de schermen overzicht plaats en het is dus helemaal nieuw voor mij. Met deze berichten wil ik graag laten zien hoe het loopt met Tuttefrut en dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is. Er wordt hard gewerkt achter de schermen. Heel hard. Op termijn wil ik misschien ook de inkomsten die ik puur met deze site bij verdien sprokkel met jullie delen. Aangezien dat momenteel letterlijk nul euro is, valt er op dat gebied bijzonder weinig te melden, vrees ik.

Ik heb lang getwijfeld of ik dit soort berichten wel wilde delen en hoe ik dat dan zou doen. Als ik naar grote Amerikaanse bloggers kijk die dezelfde onderwerpen tackelen als mij, dan zie ik hen deze informatie open en bloot delen, terwijl anderen het achter een pay wall steken (je moet eerst een abonnement betalen voor je inzicht krijgt in deze cijfers). Ik ben er zelf nog niet helemaal uit hoe ik het ga aanpakken. Op termijn zou ik ook met een soort van abonnementsformule willen gaan werken, maar momenteel ben ik tevreden met jullie e-mailadres in ruil voor deze informatie.

In deze berichten deel ik:

  • De groei van mijn blog
  • De groei van mijn nieuwsbrief
  • Algemene Achter de schermen zaken
  • Hoe het ging met de doelstellingen van vorige maand (aangezien dit de eerste keer is, sla ik dit stukje even over)
  • De doelstellingen voor volgende maand
  • Interessante tools en services of artikels die ik ben tegengekomen

Bezoekers Tuttefrut

De groei van mijn blog

Unieke bezoekers deze maand: 692
Paginaweergaven deze maand: 2.061
Populairste bericht deze maand: Mijn geheime wapen voor mijn content strategie

Ik kijk zelf heel graag naar mijn Google Analytics ook al ben ik me er volledig van bewust dat dat echt niet het belangrijkste is. Voor mij is jou informeren en jou warm maken om meer te doen met je blog of bijberoep het belangrijkste. Ik wil je laten zien wat er allemaal mogelijk is, welke tools er bestaan die je het leven makkelijker kunnen maken en delen wat ik allemaal al heb geleerd wat jou op termijn zou kunnen helpen. Vandaar ook dit achter de schermen bericht. Maar je kan heel interessante informatie uit statistieken halen.

Dit is de eerste maand dat ik dit soort blogbericht schrijf en daardoor heb je nog niets om het mee te vergelijken. Daarom dat ik een screenshot plaatste van het volledige jaar tot nu toe. Je ziet dat het aantal bezoekers en het aantal pageviews voor deze blog in stijgende lijn aan het gaan is. Januari was natuurlijk zo populair omdat ik doen deze blog gelanceerd heb met veel toeters en bellen. Daarna is het een beetje gezakt. Dus voor zij die dachten dat ik al duizenden en duizenden unieke bezoekers lokte naar deze blog: mispoes. 😉

MailChimp April 2016

De groei van mijn nieuwsbrief

Aantal abonnees: 181 (+22)

Net als bij de bezoekersstatistieken hierboven plaats ik een screenshot van de afgelopen maanden. Het plan was oorspronkelijk om in september te beginnen met Tuttefrut, maar door omstandigheden is dat er niet van gekomen. Toen hadden er wel al enkele mensen zich opgegeven voor de nieuwsbrief.

Eén van mijn doelstellingen dit jaar is om op 31 december 1000 abonnees te hebben op die lijst. De lijst groeit trager dan ik had verwacht, om eerlijk te zijn, maar ik ben blij met iedere abonnee die zich al heeft aangemeld. Het schrijven van die wekelijkse nieuwsbrief is iets geworden waar ik echt naar uitkijk. Daar waar ik op de blog zelf wat technischer ben en daardoor misschien wat afstandelijker, kan ik in die nieuwsbrief lekker persoonlijk zijn waardoor ik het gevoel heb meer een band met iedereen op te bouwen.

Achter de schermen deze maand

  • De Tuttefrut Bibliotheek. In april lanceerde ik alvast de gratis bibliotheek waar je alle freebies makkelijk kan terugvinden en downloaden. Zo moet je je niet iedere keer je e-mailadres ingeven als je met een freebie aan de slag wil. Op termijn is het de bedoeling om ook een soort van betaalde versie te maken van deze bibliotheek waarin je bijvoorbeeld maandelijkse Achter de Schermen berichten kan terugvinden. Ik moet me hiervoor nog een keertje over de technische kant van de zaak buigen.
  • Huizenjacht. heel weinig mensen zijn van onze nieuwe huizenjacht op de hoogte. We willen graag een iets groter huis met een grotere tuin en begin april hadden we een huis gezien dat helemaal ons ding was, maar dat een beetje boven ons budget lag. Er viel zeker te onderhandelen over de prijs, dat lieten de verkopers duidelijk uitschijnen. Dus gingen wij ons informeren bij de gemeente over wat er mogelijk was met dat huis. Bleek dat het niet geheel volgens de bouwvoorschriften van de gemeente werd geplaatst. Oeps. Tot zover dat huis. We gaan verder zoals we bezig waren, maar er komt zoveel stress bij kijken, om nog te zwijgen over de slapeloze nachten. Daardoor werd er niet zo consequent geblogd, helaas.
  • Meststoffen op Tuttefrut. Aangezien ik vond dat mijn online cursus rond het laten groeien van je blog, Meststoffen voor je blog, hier ook wel paste, heb ik deze hier ook gezet. Je kan de cursus aankopen via Workshops & Cursussen. Jawel, Tuttefrut heeft nu ook een heuse, werkende webshop. De sky is echt de limit nu. Langzaam maar zeker ben ik inkomstenstromen aan het ontwikkelen voor deze blog. Sleutelwoorden: langzaam, maar zeker.
  • 100+ leden. Er werd een feestje gevierd achter de schermen, want na drie maanden Team Tuttefrut telt de besloten Facebook groep 100 leden. Hoera! Het is een gezellige boel geworden, die Facebook groep en ik ben blij dat ik ermee van start ben gegaan. Het is fijn om te zien dat mensen er hun vragen durven stellen, tips willen delen met anderen en gewoon eens een toffe babbel willen doen. Er hangt een hele open en positieve sfeer. Helemaal wat ik voor ogen had toen ik de groep in leven riep. Dus als je nog geen lid bent, is het nu de moment om je aan te melden!

Doelstellingen voor mei

  • Digitale producten cursus lanceren. Ik heb er nog niet veel over verteld, maar ik ben van plan om de workshop die ik onlangs opname rond digitale producten verkopen via je blog om te zetten naar een cursus. Daar ben ik intussen volop mee bezig. Het uitgangspunt is die workshop van drie uur, maar natuurlijk zou ik mezelf niet zijn als ik nog wat meer extra’s zou willen toevoegen. Als alles goed gaat wordt die cursus midden mei gelanceerd. Je kan heel stiekem hier al wat meer informatie vinden.
  • Blogberichten schrijven in één keer. Ik wil in mei nog meer gaan experimenteren met batchen (gelijkaardige taken in één keer doen). Blogberichten schrijven. Idealiter zou ik twee berichten per week willen publiceren op Tuttefrut plus dan nog een wekelijkse nieuwsbrief. Momenteel ben ik al blij als ik één blogbericht per week publiceer, maar voor een jonge blog gelijk deze is het belangrijk om regelmatig nieuwe content te posten. Dus wil ik verschillende schrijfdagen inlassen om content uit te schijten, om het even nogal uhm… visueel te omschrijven. Om de twee weken een schrijfdag inlassen waarop ik vier berichten schrijf zou ideaal zijn en in principe ook haalbaar. Dus daar wil ik me zeker aan wagen. Als het niet lukt, dan ben ik zeker al blij met één bericht per week waardoor jij en de andere bezoekers weer een duwtje in de rug krijgen om aan de slag te gaan met jullie dromen of weer iets bijleren.
  • Aanpassingen website. Ik weet niet of je het al gemerkt hebt, maar deze site is stiekem helemaal niet klaar. Klik je bovenaan op contact of op Over Tuttefrut, dan krijg je hele mooie lege pagina’s. Dat is niet de bedoeling. Uiteraard niet. Ik ben begonnen met Tuttefrut als enkel en alleen een blog. Klein beginnen en al. Eerst het skateboard, dan de Ferrari, zoals een baas van mij het ooit mooi formuleerde. Geen extra pagina’s. Geen extra gedoe. Gewoon een blog met een paar berichten. Mijn eigenste minimum viable product. Dus nu moet ik langzaam maar zeker de andere content ook uitwerken. Alleen schiet het schrijven van zulke content er soms tussen omdat de blogberichten en de nieuwsbrieven nog altijd het belangrijkste zijn. Ik hoop er deze maand werk van te kunnen maken zodat deze site iets professioneler overkomt, want laten we eerlijk zijn: lege pagina’s, dat is echt wel een serieuze not done.

Interessante tools en artikels

  • Mollie. Mijn god ik hou van Mollie. Voor zij die er nog nooit van gehoord hebben: via Mollie kan je online betalingen accepteren via iDeal, maar ook via Bancontact. Bancontact is één van de grootste Belgische spelers als het aankomt op online betalingen en vorig jaar, toen ik mijn online cursus Meststoffen lanceerde, heb ik heel hard gemerkt dat ik dat nodig had. Heel veel belgen staan nog altijd een beetje wantrouwig tegenover PayPal. Ze willen betalen via iets dat ze kennen en kunnen vertrouwen. Overschrijving bijvoorbeeld. Of Bancontact. Ongeveer 60% van de deelnemers van Meststoffen betaalde via PayPal. De andere 40%? Die moest ik allemaal mailen, ik moest checken of hun overschrijving goed was doorgekomen, ik moest ze dan vervolgens manueel toevoegen aan de cursus. Er kroop eigenlijk veel tijd in voor iets wat automatisch zou moeten gaan. Dankzij Mollie kunnen mensen nu Meststoffen ook kopen via Bancontact. Geen gedoe meer met mailtjes sturen en iedere dag mijn bankrekening checken om te zien of het geld gestort is. Nope. Het enige wat ik nog manueel moet doen is de mensen toevoegen aan de cursus zelf, maar dat is een kleintje.
  • De planner van Megan Minns. Ik verwees er al naar in een van mijn wekelijkse nieuwsbrieven eerder deze maand. Die planner, een excelbestand eigenlijk, is echt een godsgeschenk voor mij. Ik ben met zoveel verschillende zaken bezig, dat ik op een bepaald moment het overzicht volledig kwijt was. En toen las ik het bericht van Megan Minns en hoe zij haar planning voor het tweede kwartaal ging aanpakken. Ik heb die aanpak overgenomen en het werkt. Uiteraard blijf ik chronisch overplannen, maar opmerkelijk minder dan daarvoor. Het is en blijft een dikke aanrader. Natuurlijk moet je de $9 niet betalen en kan je het bestand perfect zelf namaken in Excel.

Ik ben zeer benieuwd naar wat jullie vonden van dit allereerste Achter de schermen bericht. Hebben jullie er iets uit geleerd? Welke informatie missen jullie in dit blogbericht, maar kan ik misschien opnemen in de Achter de schermen van de volgende maand?

[/et_bloom_locked]